5 uporabnih namigov za oblikovanje grafike rolo stojala

5 uporabnih namigov za oblikovanje grafike rolo stojala

Rolo stojalo (roll-up ali pingvin) je pomemben strateški marketinški element za vse vrste promocij. Uporablja se za doseganje večje zaznavnosti vašega produkta, blagovne znamke ali boljšo opaženost na dogodku. Zaradi tega je potrebno veliko pozornosti nameniti tudi grafični pripravi in oblikovanju.

In kakšen je dobro oblikovan rolo? 

1. Naj bo vaš logotip na vrhu. Izkoristite dovolj veliko količino prostora na vrhnjem delu (zgornja tretjina) vaše grafične predloge. Logotip je tisti, ki ga potencialni kupci najprej opazijo.

ideja

2. Razmišljajte od leve proti desni. Vaše stranke berejo tako berejo, zato je najbolje, da najpomembnejše informacije nizate prav v tej smeri. Uporabljajte čim manj besed in povejte bistvo. Več teksta in podrobnejše informacije lahko navedete v dodatnih brošurah. Pri rolo stojalu je pomemben prvi vtis.

3. Slike. Če jih uporabite, se prepričajte, da so dovolj velike kvalitete – vsaj 300 dpi in v ustrezni obliki za tiskanje. Slike, ki jih snamete s spleta niso primerne. Če nimate kvalitetne slike in ustrezne ne najdete niti v plačljivih knjižnicah je bolje, da je ne uporabite.

4. Barve. Naj bodo barve vaše prijateljice, ko oblikujete rolo stojalo. Barve vam pomagajo, da ste na predstavitvi bolj opaženi. Ob tem je pomembno, da so v sorazmerju z logotipom in celostno grafično podobo podjetja. Izogibajte se kričečim barvnim kontrastom.

5. Kontakti. Podatki o tem, kje vas kupci lahko najdejo so ključni, zato jih obvezno vključite v oblikovanje. Ne pozabite na spletno stran, elektronski naslov in telefonsko številko. V času socialnih omrežij je pomembno, da vključite tudi povezave do vaših korporativnih strani.

Ob upoštevanju zgornjih nasvetov vam zagotavljamo, da boste na predstavitvi stopili iz povprečja in bili opaženi, kar se bo poznalo tudi v vaši denarnici.

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na info@topmedija.si ali Naročite paket grafičnega oblikovanja.

Deli ta prispevek

Dodaj odgovor


x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Potrjujem Zavračam Center zasebnosti Nastavitve zasebnosti Preberi več o Piškotkih